Menu

Koperen daken

Koperen daken. Koper wordt al vele jaren toegepast in gebouwen en objecten. Koper is een duurzaam metaal en zorgt voor een prachtige uitstraling. Koper, een goede keuze als het gaat om een hoge levensduur en imago!

Koperen daken

Koper kan na een lange periode worden gerecycled. Geschat wordt dat ongeveer 80% van al het koper dat ooit is gedolven, talloze malen is hergebruikt. Gebruikt koper wordt vanwege de waarde van het materiaal volledig ingezameld en kan vervolgens worden herbruikt. Daarmee is koper een van de meest gerecycleerde metalen.

Gerecyled koper

Gerecycled koper heeft dezelfde fysisch-chemische en technische eigenschappen als het primaire materiaal. Recyclen betekent ook energiewinst. Recycling vergt 85% minder energie dan nodig is voor de productie van nieuw koper.

Koperen daken, betrouwbaar en esthestisch

Koper is als bouwmateriaal in dak- en gevelbekleding en in hemelwaterafvoerensystmenen bij uitstek betrouwbaar. Het gaat lang mee en kan daarna worden herbruikt. Architecten zijn zeer te spreken over de toepassingsmogelijkheden en het esthetische effect van koper.

Opdrachtgevers koperen daken

Opdrachtgevers zijn zich ervan bewust dat koper een toegevoegde waarde heeft voor hun vastgoed. Koperen daken zorgen ook voor minder onderhoudskosten. Daarnaast stimuleert de overheid bewuste keuzes die bijdragen aan de bescherming en verfraaiing van de leefomgeving.

(Bron bureau of International Recycling)

 


IMG_4380

 

 

 

 

 

 

 

En zo solderen wij koper; eerst capilairen met tin koper soldeer en vervolgens  vakkundig versterkt ruggend afsolderen.


img_4535