Menu

Wij zijn echte zink-koper-lood-en lei specialisten

Metalen worden al eeuwen lang toegepast in de bouw, vanwege hun betrouwbare en duurzame karakter maar zeker ook vanwege hun specifieke schoonheid. Zink wordt dan ook door architecten vaak verwerkt in opvallende ontwerpen. Zink wordt vaak toegepast op daken in de vorm van dakplaten en dakgoten. Hier speelt niet alleen de schoonheid van het materiaal een rol, maar ook het vermogen om regenwater betrouwbaar te kunnen afvoeren. En dat is belangrijk, omdat lekkages ongemakken en schade veroorzaken op de lange termijn.

Zink heeft een grote hergebruik waarde en is dus duurzaam en erg milieuvriendelijk. Zink als materiaal hoort in het milieu en heeft zelfs een belangrijke functie voor levende organismen.

Bouwzink heeft een groot aantal voordelen:

  • Zinken dakgoten en daken gaan ruim vijftig jaar mee en zijn onderhoudsarm.
  • Zinken dakgoten en daken blijven volledig in tact gedurende hun toepassingsperiode, waardoor vroegtijdige vervanging en lekkages worden voorkomen.
  • Zinken platen op het dak hebben veel minder gewicht dan bijvoorbeeld dakpannen. De dakconstructie hoeft dus ook minder te dragen.
  • Na een lange levensduur wordt het zink bijna volledig opnieuw gebruikt (mits goed aangebracht). En is dus niet voor niets wordt zink dus veel toegepast in de bouw. Het is een fraai metaal dat architecten maar al te graag verwerken in hun ontwerpen.

JVK Daken heeft jarenlange ervaring in het technisch verwerken van dit materiaal, zodat de duurzaamheid van het object ook gegarandeerd is.

Koper en zink worden al eeuwen veelvuldig toegepast in bouwprojecten. De non-ferro metalen zijn mooi, betrouwbaar. Onderhoudsvrij en duurzaam. Ook in milieuopzicht: 100% recyclebaar en een lage CO2 uitstoot. De eindeloze toepassingsmogelijkheden maken koper en zink daarmee tot uitstekende bouwmetalen voor innovatie en architectonische ontwerpen. Alsmede voor renovatie en monumentenzorg.

Vakmanschap en verzekerede garantie. Het werken met koper en zink vereist vakmanschap. We voldoen aan de strengste kwaliteitseisen, ook aan de waterdichte. Onze garantie op alle daken en gevels zijn in het bezit van het KOMO-ERM certificaat en werken conform BRL 5212 en URL 0299/09. Bovendien worden de projecten beoordeeld door de onafhankelijke keuringsinstantie IBO-BKB. Zo is kwaliteit altijd gewaarborgd.

LOOD

Dit metaal werd in het verleden vaak toegepast bij de bekleding van onder andere kerk- en klokkentorens. Door de flexibiliteit van het materiaal zijn ingewikkelde vormen gemakkelijk te bekleden. In de moderne bouw zie je het materiaal vaak wat minder terug vanwege de strenge milieueisen. Maar soms is het de beste oplossing, mits op de juiste wijze toegepast.

Het verwerken van lood i.v.m. de vochthuishouding is een specialistisch werk. Vocht is de grootste vijand van een bouwwerk en dus is JVK Daken zich ter degen bewust van de juiste toepassing met het oog op de duurzaamheid van het object en de steeds belangrijker wordende milieueisen.

KOPER

Het materiaal koper biedt vele voordelen in duurzaamheid en gemak in de verwerking. Koper beidt de unieke ontwerpmogelijkheden die steeds belangrijker worden in moderne architectuur. Koper is een extreem duurzaam bouwmateriaal, zelfs onder de huidige milieueisen. Deze duurzaamheid is een van haar belangrijkste eigenschappen. Onder invloed van de atmosfeer ontwikkelt het een extreem beschermende laag: het patina.

PATINA “op onze metalen”

De samenstelling van het patina kan per regio verschillen onder invloed van de atmosferische omstandigheden. Meestal bestaat het uit kopersulfaat. Deze beschermende laag is stabiel en hersteld zich als het beschadigd wordt. Het is de basis van de weerstand tegen corrosie. De vorming van de oxide laag vindt plaats in reactie op vocht, zuurstof en vervuilers in de lucht. Zij leiden to een geleidelijke bruine verkleuring van het heldere koperen oppervlak. De bruine kleur wordt donkerder en veranderd met de tijd in een antraciet-bruine kleur. Dit gebeurt bij de verticale delen van een gebouw, zoals de gevel. Op daken gaat het proces van patineren door en verandert het koper geleidelijk in het groene patina.

JVK Daken is de zinkmeester en de lood- en koper specialist in Nederland als het om koperen nokvorsten en andere dakafwerkingen gaat.