Zink, koper, lood en leien

Naast ons specialisme in ZINK, KOPER, LOOD en LEIEN is JVK Daken BV, ook voor platte & andere hellende daken !

Logo-JVK-Daken

Zink

Metalen worden al eeuwen lang toegepast in de bouw, vanwege hun betrouwbare en duurzame karakter maar zeker ook vanwege hun specifieke schoonheid. Zink wordt dan ook door architecten vaak verwerkt in opvallende ontwerpen. Zink wordt vaak toegepast op daken in de vorm van dakplaten en dakgoten. Hier speelt niet alleen de schoonheid van het materiaal een rol, maar ook het vermogen om regenwater betrouwbaar te kunnen afvoeren. En dat is belangrijk, omdat lekkages ongemakken en schade veroorzaken op de lange termijn.

Zink heeft een grote hergebruikwaarde en is dus duurzaam en erg milieuvriendelijk. Zink als materiaal hoort in het milieu en heeft zelfs een belangrijke functie voor levende organismen.

Bouwzink heeft een groot aantal voordelen:

JVK Daken heeft jarenlange ervaring in het technisch verwerken van dit materiaal dat de duurzaamheid van het object ook gegarandeerd is.

Koper en zink worden al eeuwen veelvuldig toegepast in bouwprojecten. De non-ferro metalen zijn mooi, betrouwbaar, onderhoudsvrij en duurzaam. Ook in milieuopzicht zijn ze interessant want ze zijn 100% recyclebaar en kennen een lage CO2 uitstoot. De eindeloze toepassingsmogelijkheden maken koper en zink tot uitstekende bouwmaterialen voor innovatie en architectonische ontwerpen maar ook voor renovatie en in monumentenzorg.

Vakmanschap en verzekerde garantie. 

Het werken met koper en zink vereist vakmanschap. We voldoen aan de strengste kwaliteitseisen, ook aan die op het gebied van waterdichtheid. Er geldt garantie op alle daken en gevels in de vorm van het KOMO-ERM certificaat. Daarnaast werken wij conform BRL 5212 en URL 0299/09. Bovendien worden de projecten beoordeeld door de onafhankelijke keuringsinstantie IBO-BKB. Zo is de kwaliteit altijd gewaarborgd.

Logo-JVK-Daken

Koper

Het materiaal koper biedt vele voordelen in duurzaamheid en gemak in de verwerking. Koper beidt de unieke ontwerpmogelijkheden die steeds belangrijker worden in moderne architectuur. Koper is een extreem duurzaam bouwmateriaal, zelfs onder de huidige milieueisen. Deze duurzaamheid is een van haar belangrijkste eigenschappen. Onder invloed van de atmosfeer ontwikkelt het een perfect beschermende laag: het patina.

Logo-JVK-Daken

Lood

Dit metaal werd in het verleden vaak toegepast bij de bekleding van onder andere kerk- en klokkentorens. Door de flexibiliteit van het materiaal zijn ingewikkelde vormen gemakkelijk te bekleden. In de moderne bouw zie je het materiaal vaak wat minder terug vanwege de strenge milieueisen. Maar soms is het de beste oplossing, mits op de juiste wijze toegepast.

Het verwerken van lood i.v.m. de vochthuishouding is een specialistisch werk. Vocht is de grootste vijand van een bouwwerk. JVK Daken zich ter degen bewust van de juiste toepassing met het oog op de duurzaamheid van het object en de steeds belangrijker wordende milieueisen.

Logo-JVK-Daken

Leiwerken

Ecologische bouwmaterialen en duurzame productieprocessen zijn bezig aan een sterke opmars. Natuurleien daken passen naadloos in deze trend en voorzien uw dak daarnaast van een tijdloze en natuurlijke uitstraling. Niet voor niets wordt dit type dakbedekking vaak ingezet om een statig pand nog meer allure te geven.

JVK Daken is gespecialiseerd in natuurleien dakbedekking en loopt voorop als het gaat om moderne en innovatieve toepassingen. Als ervaren leisteenimporteur onderscheiden wij ons door een hoge kwaliteit, die ons in staat stelt om garantieperiodes van 10 tot wel 100 jaar af te geven op onze natuurleien producten.

PATINA “op onze metalen”​

De samenstelling van het patina kan per regio verschillen onder invloed van de atmosferische omstandigheden. Meestal bestaat het uit kopersulfaat. Deze beschermende laag is stabiel en herstelt zich als het beschadigd wordt. Het is de basis van de weerstand tegen corrosie. De vorming van de oxidelaag vindt plaats in reactie op vocht, zuurstof en vervuilers in de lucht. Zij leiden tot een geleidelijke bruine verkleuring van het heldere koperen oppervlak. De bruine kleur wordt donkerder en verandert met de tijd in een antraciet-bruine kleur. Dit gebeurt bij de verticale delen van een gebouw, zoals de gevel. Op daken gaat het proces van patineren door en verandert het koper geleidelijk in het groene patina.

CONTACTEER ONS

JVK Daken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.