Menu

Roevendaken

Steeds vaker geven mensen weer de voorkeur aan een dak met een authentieke look. Roevendaken zijn hier misschien wel het beste voorbeeld van. Een roevendak loopt schuin af en wordt bedekt door zinken platen die het dak een zeer karakteristieke uitstraling geven. Maar ook de praktische voordelen ervan zijn legio.

JVK Daken biedt u de keuze uit een ruim aanbod roevendaken in uiteenlopende varianten en kleuren. De meeste opdrachtgevers kiezen voor een dak met zwarte of fluweelgrijze tinten, maar ook natuurlijke tinten zoals groen, rood, blauw of bruin zijn de afgelopen jaren sterk in opkomst. De optimale kleur is uiteraard afhankelijk van de uitstraling van uw woning.

Roevendaken: wat zijn de laatste trends?

Roevendaken passen uitstekend in de laatste trends op het gebied van wonen en design en combineren een klassieke uitstraling met een modern comfort. De daken zijn uitstekend te isoleren en kunnen geïntegreerd worden in vrijwel elke bouwstijl. Niet voor niets is zinken dakbedekking terug te vinden in talloze soorten bouwwerken.

Qua uitstraling is een roevendak tijdloos: in vele grote Europese steden bepaalt dit type dak het straatbeeld. De talloze oude woningen met stijlvolle roevendaken zijn dan ook illustratief voor de hoge levensduur ervan. Als woningbezitter hoeft u er niet raar van op te kijken wanneer dit type dak tot wel een eeuw meegaat.

Milieuvriendelijk en nagenoeg onderhoudsvrij dak

Maar net zo belangrijk als de totale levensduur, is uiteraard ook de onderhoudsvriendelijkheid. U heeft immers weinig aan een dak dat alleen lange tijd meegaat wanneer er continu onderhoud aan uitgevoerd moet worden. Gelukkig is dit allerminst het geval, want zink is uitstekend bestand tegen de weerselementen en creëert in de loop der jaren van zichzelf een natuurlijke beschermlaag.

Bovendien is zink een natuurlijke grondstof die voor 95% geschikt is voor hergebruik. De milieuvriendelijkheid van het materiaal staat hierdoor buiten kijf. Wilt u uw dak nóg ecologisch verantwoorder maken? Indien gewenst realiseert JVK Daken duurzame zonnepanelen of aanvullende isolatiemaatregelen op uw roevendak.

Neem nu contact met ons op »

De prijs van een zinken roevendak

De relatief ietwat hogere prijs van een zinken roevendak is dan ook uitstekend te verantwoorden. In eerste instantie betaalt u wellicht iets meer, maar u haalt deze kosten er vroeg of laat altijd weer uit. Het lage onderhoud en de bijzonder hoge levensduur maken roevendaken op de lange termijn een voordeliger optie dan alternatieven die op het eerste gezicht goedkoper lijken.

Of het nu om nieuwbouw, renovatie of onderhoud gaat: JVK Daken kan u compleet ontzorgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die wij aanbieden op het gebied van roevendaken? Neem direct contact op met een specialist via jurgen@jvkdaken.nl of bel ons via 076-3032400. Wij helpen u graag verder.