Menu

Zinken daken

Zinken daken hebben een stijlvolle en tijdloze uitstraling en zijn daarom terug te vinden in zowel klassieke als moderne bouwwerken. De voordelen van zink als bouwmateriaal zijn dan ook legio: zo is het onder meer milieuvriendelijk, heeft het een hoge levensduur en vereist het relatief weinig onderhoud.

JVK Daken weet alles over zink en past het materiaal veelvuldig toe tijdens nieuwbouw en renovatieprojecten. En dat naar volle tevredenheid van onze klanten. Zinken daken onderscheiden zich namelijk door hun enorme veelzijdigheid en zijn daarnaast verkrijgbaar in een breed aanbod prachtige kleuren.

Voordelen zinken dakwerken

Het grootste voordeel van zinken daken is misschien nog wel de bijzonder hoge levensduur ervan. Gemiddeld gaat gewalst zink een halve eeuw tot wel een hele eeuw mee. Meer dan voldoende voor de behoefte van de gemiddelde eigenaar van een woning of klassiek gebouw. Zo heeft u lange tijd geen omkijken naar het dak van uw pand, behalve dan om van de aanblik te genieten.

Gedurende deze hele periode vereist een zinken dak bovendien nauwelijks onderhoud. Zink heeft van nature moswerende eigenschappen, waardoor regelmatig onderhoud in de meeste gevallen niet nodig is. En wanneer het materiaal in contact komt met lucht, ontstaat er als vanzelf een natuurlijke beschermlaag die eventuele optische beschadigingen langzaam doet verdwijnen.

Zinken dak repareren of onderhouden

Vaak wordt er door experts dan ook gesteld dat zinken dakwerken zichzelf onderhouden. Moet uw dak desondanks echt gerenoveerd worden? Dan kan JVK Daken de volledige renovatie voor zijn rekening nemen. Als ervaren zinkspecialist weten wij precies wat de meest efficiënte oplossing is om uw dak weer in zijn volle glorie te herstellen.

Beter is het echter nog om dergelijke reparaties in een vroegtijdig stadium te voorkomen. Een voordelig onderhoudscontract van JVK Daken verzekert u van een dak dat in optimale staat verkeert en waar u nooit problemen mee ervaart. De grote onderhoudsvriendelijkheid van zink zorgt ervoor dat ingrijpend onderhoud zelden noodzakelijk is.

Neem nu contact met ons op »

Daken van zink: wat zijn de kosten?

De prijs van een zinken dak is per m2 wellicht iets hoger dan goedkopere alternatieven, maar uiteindelijk verdient u deze investering altijd terug. De grote duurzaamheid en lange levensduur betekenen dat u uw dak nooit hoeft te vervangen en dat u nauwelijks te maken krijgt met hoge onderhoudskosten.

De specifieke voordelen van zink daken worden alleen optimaal benut wanneer het dak op vakkundige wijze wordt aangebracht of hersteld. JVK Daken heeft vele jaren ervaring met dakbedekking van zink en helpt u graag om uw wensen te realiseren. Bel ons op 076-3032400 om direct in contact te komen met een medewerker.