Zinken felsdaken

Logo-JVK-Daken

Zinken felsdaken

Zinken felsdaken treffen we op talloze gebouwen in een stedelijke omgeving aan. Van klassieke monumenten in Parijs tot architectonische hoogstandjes in Rotterdam: het felsdak van zink is van alle tijden en bij veel mensen nog altijd mateloos populair. Eigenlijk vrij logisch, want dit type dak koppelt een fantastisch aangezicht aan een enorme duurzaamheid.

JVK Daken is dé expert in zinken felsdaken en houdt zich onder meer bezig met de ontwikkeling, renovatie en het onderhoud ervan. Wij kunnen u compleet ontzorgen en bieden deze daken aan in een breed scala aan kleuren en varianten. Zo weet u altijd zeker dat uw dak exact aansluit op de uitstraling van uw pand.

Felsbanen en dakplaten van zink

Bij een felsdak zijn dakplaten van zink, ook wel felsbanen genoemd, door middel van felsverbindingen aan elkaar bevestigd. Dit type constructie biedt een aantal unieke voordelen in vergelijking met andere typen daken. Zo zijn zinken felsdaken onder meer milieuvriendelijk, bijna onderhoudsvrij en gaan ze talloze jaren mee.

Om te beginnen is zink als natuurlijke grondstof een zeer milieuverantwoord materiaal. Het is vrijwel geheel recyclebaar en het benodigde productieproces verbruikt weinig energie. Ook duurzame opties zoals zonnepanelen en uiteenlopende isolatiemogelijkheden zorgen ervoor dat een dak van zink ecologisch uitstekend te verantwoorden is.

De lange levensduur van zinken felsdaken

Ook het lage onderhoud van een zinken felsdak valt bij veel opdrachtgevers in de smaak. Het materiaal weert van nature mossen en andere elementen die de uitstraling van het dak na verloop van tijd kunnen aantasten. Na jarenlang gebruik verschijnt er een natuurlijke beschermlaag die eventuele krasjes of vlekken doet vervagen.

Tot slot is de lange levensduur misschien nog wel het grootste pluspunt van dit type dakbedekking. U kunt namelijk rekenen op een levensduur van maar liefst 50 tot 100 jaar. De vele oude huizen in Parijs met hun zinken dakwerken vormen het beste bewijs van de onverwoestbaarheid van dit kwalitatief hoogwaardige bouwmateriaal.

Prijs van een zinken felsdak

Gezien de vele voordelen van zinken felsdaken, is het niet zo vreemd dat de aanvankelijke investering iets hoger ligt. Uiteraard zijn er goedkopere alternatieven verkrijgbaar, maar deze gaan aanzienlijk minder lang mee. Hierdoor bent u met een felsdak van zink op termijn in vrijwel alle gevallen alsnog voordeliger uit.

CONTACTEER ONS

JVK Daken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.
JVK DAKEN