Menu

Loodwerken

Loodwerken zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse bouw. Van dakgoten tot gevels en van ornamenten tot complete daken: in talloze gebouwen vormt loodwerk een essentieel onderdeel van de constructie. Niet zo vreemd, want het materiaal onderscheidt zich met een breed scala aan unieke eigenschappen en voordelen.

JVK Daken schat lood dan ook op waarde en zet loodwerken met name in en rondom daken veelvuldig in als duurzaam en betrouwbaar bouwmateriaal. Inmiddels heeft het materiaal zijn meerwaarde al decennialang bewezen en veel van onze opdrachtgevers zijn er dan ook uitermate over te spreken.

De unieke voordelen van loodwerken

Loodwerken bieden een aantal zeer positieve eigenschappen in vergelijking met andere materialen. Zo blijkt uit onderzoek onder meer dat lood een uitermate milieuvriendelijk bouwmateriaal is. Dit staat in schril contrast met het heersende beeld, dat schetst dat lood minder goed voor het milieu zou zijn dan veel alternatieven.

In werkelijkheid blijkt het tegenovergestelde. Loodwerk heeft geen schadelijke milieueffecten, is uitermate duurzaam en kan in veel gevallen worden hergebruikt. Ook op het gebied van afdichting en waterkering blijkt lood vrijwel ongeëvenaard, dat al eeuwenlang wordt ingezet bij de bouw van waterkerende constructies.

Van renovatie tot onderhoud van dakbedekking

Loodwerken worden veelal toegepast om een dak te laten aansluiten op een gevel of muur. Deze aansluiting kan echter, net zoals elke andere bouwkundige aansluiting, na verloop van tijd worden aangetast door de weersomstandigheden en andere elementen. Een vakkundige dakrenovatie door een specialist is dan aan te bevelen om schade door lekkage te voorkomen.

JVK Daken heeft vele jaren ervaring op het gebied van de renovatie en het onderhoud van loodwerken en dakbedekking en adviseert u graag over het optimale plan van aanpak. Na het doorspreken van uw wensen voeren wij indien gewenst een grondige inspectie uit en brengen wij in kaart welke onderdelen van uw pand onderhoud of renovatie behoeven.

Neem nu contact met ons op »

Loodwerk laten vervangen door dakdekker

De onderscheidende eigenschappen van loodwerk maken het materiaal geschikt voor een variëteit aan toepassingen. Niet alleen in kerken en architectonische bouwwerken zijn loodwerken te bewonderen, maar ook in bedrijfspanden en particuliere gebouwen wordt lood nog altijd veelvuldig toegepast.

Minstens net zo belangrijk als de eigenschappen van het materiaal, is de verwerking ervan. De experts van JVK Daken weten exact hoe zij het maximale rendement uit loodwerk kunnen halen en garanderen u een vakkundige verwerking. Meer weten? Bel naar 076-3032400 of mail ons via jurgen@jvkdaken.nl.