Zinken daken zijn hipper dan ooit

Logo-JVK-Daken

Zinken daken zijn hipper dan ooit

De huizen in de straten van Parijs hebben bijna allemaal één ding gemeen: hun oude, zinken daken. Sommigen liggen er al 100 jaar en langer en vormen daarmee het bewijs van de duurzaamheid van deze grondstof. Ook bij ons wordt zink steeds vaker gebruikt voor zowel klassieke als moderne woningen. Het is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Wij weten alles over zink en over de voordelen ervan. De verschillende kleuren, de milieuvriendelijkheid, de toepassingen en de prijzen komen hieronder allemaal aan bod. Verder lezen is dus de boodschap!

Hoe zit het met de levensduur van zinken daken? Is er veel onderhoud aan?

JVK daken overige dakdiensten

Gewalst zink heeft een levensduur van minimum 50 tot wel 100 jaar. Alles hangt af van omgevingsinvloeden, zoals de luchtkwaliteit. Parijs is het perfecte voorbeeld van de duurzaamheid van zinken daken. De meeste daken dateren van bijna 100 jaar geleden en zijn typisch voor het straatbeeld van Parijs. Zink eist trouwens nauwelijks of geen onderhoud, heeft geen behandelingen nodig en is van nature moswerend. U zou kunnen zeggen dat zink zelfonderhoudend is omdat er, wanneer het aan lucht wordt blootgesteld, een natuurlijke beschermlaag wordt ontwikkeld die eventuele vlekken of krassen langzaam doet vervagen.

Is het gebruik van zink ecologisch verantwoord?

Jazeker! Zink is immers een natuurlijke grondstof die veredeld wordt met titanium en koper en daarna tot bouwmateriaal wordt gewalst. Zo krijgt u een bijzonder duurzaam effect. Dit materiaal kan namelijk voor meer dan 95% gerecycled worden, waardoor het een van de meest milieuvriendelijke toepassingen voor uw dak is! Bovendien vraagt de productie van gewalst zink weinig energie, wat ook weer goed is voor het milieu. Voorts biedt zink oplossingen die voldoen aan de normen van duurzaam bouwen, zoals de mogelijkheid tot het plaatsen van zonnepanelen en het waterdicht beschermen van de isolatie op zowel warme als compacte daken en op verluchte daken. Ten slotte sluit zink koudebruggen uit en biedt het een goede thermische en akoestische isolatie.

Wat zijn de opties op basis van kleur voor zinken daken? Zijn er beperkingen op dat vlak?

De meest gekende kleuren zijn de fluweel grijze tint en de zwarte tint. Deze kleuren worden het meeste gekozen, omdat ze passen binnen de algemene uitstraling die zink aan je woning geeft. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor andere natuurlijke tinten zoals blauw, rood, groen of bruin.
Het kleurenpalet telt misschien geen 100 verschillende keuzes, maar het zijn wel de meest gebruikte tinten voor zinken daken.

Is het gebruik van zink voor je dak ook financieel interessant voor bouwers en verbouwers?

zinken daken JVK daken

Op lange termijn is zink altijd heel gunstig als het gaat om kostenbesparing. De initiële aankoopprijs is misschien wat hoger dan die van goedkopere oplossingen, maar aangezien zink een duurzaam materiaal is dat levenslang meegaat, verdient u de kosten uiteindelijk volledig terug. Zinken daken worden meestal uitgevoerd in fels en met specifiek zink voor verluchte of compacte daken.

Zijn er bepaalde trends te merken de laatste jaren?

Bouwers en verbouwers kiezen steeds vaker voor duurzame natuurlijke materialen met een authentieke look. Een zinken dak past volledig in dit plaatje. Omdat steeds meer mensen voor zink kiezen, hebben we ons kleurenaanbod verruimd en is ook ons aanbod in plaatsingssystemen voor daken en gevels groter geworden. Zink kan trouwens ook gebruikt worden in combinatie met meer traditionele dakbedekking zoals dakpannen of leien perfect geïntegreerd worden in elke stijl, van zeer klassiek tot extreem modern.

Zinken daken, een levenslange bescherming

Dat zinken daken geschikt zijn voor elke woning, zowel voor nieuwbouw als renovatie, spreekt voor zich. Naast de lange levensduur zijn ze ook ecologisch verantwoord en zijn ze geschikt voor energiezuinige woningen en passiefhuizen. Bij ons heeft u de keuze uit verschillende kleuren en talloze systemen zodat u, ongeacht de stijl van uw woning, ongetwijfeld de perfecte oplossing zult vinden, passend bij uw wensen. Laat dit artikel dus even bezinken…..

CONTACTEER ONS

JVK Daken staat voor vakmanschap, deskundigheid en een open en eerlijk advies. Daarom zijn wij ervan overtuigd dat wij ook iets voor u kunnen betekenen. Wij verheugen ons erop om ons vakmanschap aan u te tonen. Neem gerust contact met ons op om uw wensen te bespreken. Wij helpen u graag en voorzien u altijd van een maatwerkadvies.
JVK DAKEN